Calendar

CYCLE, Special Performance

LIFE IN DEATH, DEATH IN LIFE

October 18, 2015, 12:00 pm   » 

LIFE IN DEATH, DEATH IN LIFE - 12 hours of regeneration - musical performances, guided meditation, visual art, installation, food, tea, juice.

FREE EVENT AND OPEN TO ALL

Sunday October 18, 2015
TWELVE HOURS 12pm-12am
UCLA/ BROAD ART CENTER - EDA

CYCLE, a twelve hour process piece of music, meditation, motion, and visual art focusing on cycles of regeneration. All artists or facilitators are asked to interpret the theme of regeneration in their own way. For me, I’m thinking of our world and it’s current state - and within this world I’m thinking of all of us conscious beings - and I’m thinking if we could just die a little, like in each moment, into each cycle, each though, each word, each dance, each connection - our treatment of life may be precious as impermanent, unique, and alive.

This event will be held in silence. If silent events are new to you, it's a very simple, powerful, and beautiful way to create a unified contemplative container where we can deeply fall into sensing and receiving. Please arrive during the scheduled breaks between each set (shown below) so as not to disrupt the meditation or performances.

PLEASE BRING CUSHIONS, MATS, BLANKETS, LOUNGE CHAIRS, FOOD, DRINK, VEGIES TO JUICE OR ANYTHING TO BE COMFORTABLE.

DRUG AND ALCOHOL FREE EVENT/ SPACE.

TEA AND AND A LIMITED AMOUNT OF FREE JAPANESE RICE BALLS PREPARED BY SAKURA SUGIHARA + LIVING SYSTEM JUICING STATION BY SIMON WILKINSON.

Organized by
Jesse R. Fleming with performances and facilitation from an amazing group of talent:
///music///
Diva Dompe
Electric Sound Bath
Eric Parren
Keenan Hartsten
Kid 606
Lewis Pesacov
M Geddes Gengras

///meditation///
Blake Abromovitz
Jason Ryterband
Jesse R. Fleming
Nicholas Bruss

///motion///
Liz Walton

///installation///
Simon Wilkinson

///visual///
Eric Parren
Kate Parsons
Kyttenjanae
Meejin Hong
Thom Philip Scott

SCHEDULE OF EVENTS
12:00-1:30pm
Jesse R. Fleming - opening ceremony and meditation
Eric Paren music and visuals
30 minute break

2:00-3:30
Nicholas Bruss
Keenan Hartsten
visuals Meejin Hong
30 minute break

4:00-5:30
Diva Dompe
M Geddes Gengras
visuals by Kyttenianae
30 minute break

6:00-7:30
Liz Walton
Kid 606
with visuals from Kate Parsons
30 minute break

8:00-9:30
Blake Abromovitz
Lewis Pesacov
visuals by Thom Rugo
30 minute break

10:00-11:30
Jason Rytterband
Electric Sound Bath
visuals by Electric Sound Bath

11:30-Midnight
closing ceremony
Jesse R. Fleming
Free and open to the public


THE BROAD ART CENTER
EDA, room 1250
240 Charles E. Young Drive
Los Angeles, CA 90095

EDA  (Map)
Broad Art Center
240 Charles E. Young Drive, Room 1250
Los Angeles, CA 90095
+Parking is $12 all day, and is available in structure 3, adjacent to the building. For more information, call 310.825.9007.